B A B Y B I K E

Veiligheidsbeleid
zie "profiel" voor een beknopt overzicht.

Babybike Nederland bv is in 1992 opgericht, nadat de eerste experimentele fietstochten met een baby in een autozitje achterop de fiets spontaan allerlei leuke reacties bleken op te roepen. "Hé, dat is een idee !" en "Dat hadden we in onze tijd moeten hebben" (oudere dames) waren veel geuite opmerkingen. Het bevestigingssysteem werd een stevig 'klik-klak-klaar' systeem, om het stoeltje met baby en al snel van de fiets af te kunnen nemen. Overkapping en vering werden er later bij ontwikkeld. Omdat 'fietsen-met baby's' nog niet algemeen bekend stond als een verantwoorde wijze van baby-vervoer, werd de Fietsersbond enfb gevraagd om een enquete te houden onder de gebruikers van het eerste uur. De uitslag (98% klantentevredenheid) was spectaculair, ondanks het ontbreken van vering en overkapping. Klanten stuurden spontaan kerstkaartjes, om hun opluchting te uiten dat ze niet meer tot de (benen)wagen waren veroordeeld. De jaren die volgden stonden in het teken van productontwikkeling en populariseren van het verschijnsel 'veilig fietsen met baby's en (slapende) peuters in een comfortabel autozitje'.


Veiligheidsbeleid
Of er nu wel of geen productnorm is, alle producten moeten voldoen aan de Algemene Productveiligheidsrichtlijn (RAPV). Daarin staat o.a. voorgeschreven dat een fabrikant geen minimaal, maar een hoog niveau van veiligheid moet waarborgen, rekening houdend met 'feitelijk toekomstig gebruik' en de mate van kwetsbaarheid van de gebruikers.
Babybike biedt uw kindje - in vergelijking met gewone fieststoeltjes - veel meer beschermning tegen spaakongevallen, valpartijen en hoofd- en nekletsel bij het in-slaap-vallen dan gewone zitjes (die mag u volgens de nieuwe norm niet eens gebruiken als uw kind er niet rechtop in kan zitten). De Babybike biedt dus een relatief hoog niveau van veiligheid, ook in vergelijking met autorijden. Er zijn ons in al die jaren geen incidenten gemeld waaruit blijkt dat fietsen met baby's specifieke risico's met zich meebrengt. We registreren graag al onze klanten, om de Fietsersbond enfb of de VWA desgevraagd t.z.t. in staat te stellen bij u (weer) navraag te doen over de manier waarop u de veiligheid van ons systeem beoordeelt. Verder roepen we u op direct met ons contact op te nemen als u aanvullende wensen heeft om ons unieke systeem nog veiliger te maken. Ons streven is: verder ontwikkelen, van relatieve naar absolute veiligheid!

vorige paginaproductoverzicht en prijzen referenties slapend rijk actie... Zien, voelen, bestellen, thuisbezorgen en garantie

Bedrijfsinformatie     Kantooradres      Tel: 035 6951908    e-mail home